Egyelőre még az Intel sem vált Windows Vistára

Az elmúlt napokban – talán a lassanként beköszöntő uborkaszezonnak is betudhatóan – a The New York Times (egy nevét nem vállaló, az Intelnél dolgozó forrásra alapozott) értesülése nyomán igyekezett kisebb vihart kavarni az Inquirer, amikor kommentálták a hírt, mely szerint a Microsofttal összeforrott gyártó úgy döntött, egyelőre nem állnak át a cégnél az XP-ről a Vistára. Az Inquirer újságírója természetesen többek között a Vista bukását vizionálta, mondván: a „Wintel” néven emlegetett duó egyik tagjának, még az Intelnek se kell az új operációs rendszer, s talán egy másik, nem MS OS-t akarnak bevezetni.

Az Intel szóvivője időközben megerősítette az értesülést, s azzal indokolta döntésüket, hogy a vállalat épp egy általános frissítést hajt végre, nagyon sok szempontot kell figyelembe venniük, ezért még megfontolják, melyik szoftverre adják voksukat – ennek keretében bizonyos részlegeikben már folyik a Windows Vista tesztelése.

A hírt kommentálók – vonzalmaiktól vagy ellenérzéseiktől vezettetve – vagy arra utaltak, hogy túl sok költséggel és átszervezéssel járna a Vistára történő átállás, ezért nem igazán népszerű a cégek körében, vagy pedig arra emlékeztettek, hogy hasonló folyamat játszódott le 2002-ben, amikor a vállalatok szintén húzódoztak az XP bevezetésétől, vagyis nagyvállalati környezetben ez a lassabb, körültekintőbb váltás a megszokott eljárásrend. Az utóbbi állásponton lévő Ed Bott a ZDNet-en írt blogjában például megírja, hogy percek alatt előkereste az Inquirer 2002. január 10-én közzétett hírét, melyben akkor hasonlóképpen írtak arról, hogy az Intel nem vált XP-re, maradnak a Windows 2000-nél.

A Microsoft adatai szerint egyébként semmiképp nem tekinthető kudarcnak a Windows Vista, mivel a magánszemélyek, illetve a kis- és közepes vállalkozások eddig világszerte több mint 140 millió példányban vásárolták már meg.

Azóta történt

Előzmények