Jó évet zárt a Ricoh Hungary

Elégedett 2007. március 31-én zárult pénzügyi évével a Ricoh Hungary Kft. A forgalom 5,1 százalékkal nőtt, és az anyacégnek tetszett az eredmény is – áll a hazai leányvállalat konkrétumokkal fukarkodó közleményében. „A most zárult pénzügyi évben – az előző évhez hasonlóan – a forgalom egyenlő arányban oszlott meg a termékértékesítés és a szolgáltatások között. A jövőben azonban ezen arányok eltolódására számítunk, és egyre növekvő szerepet szánunk a tanácsadási és egyéb szolgáltatásoknak, ugyanis a kereslet eltolódása egyértelműen ebbe az irányba mutat” – mondta Halász Gábor, cég ügyvezető igazgatója.

Az elmúlt év fő termékújdonsága a géltechnológián alapuló nyomtatók megjelenése volt, melyek ötvözik a lézer- és a tintasugaras technológia előnyeit. A tavaly bemutatott, elsősorban kis irodai és munkacsoportos környezetbe szánt, alacsony hardverárú és üzemeltetési költségű zselés nyomtatókat, hamarosan követni fogják a géltechnológiával működő multifunkciós készülékek is.

Fontos tendencia – állítja a cég – a színes készülékek folyamatosan növekvő aránya is. Az értékesített gépek között a színes termékek részaránya az elmúlt pénzügyi évben már meghaladta a 10 százalékot, ami az előző évekhez képest jelentős előrelépés, bár továbbra is jócskán elmarad a nyugat-európai 30 százalékos átlagtól. A Ricoh Hungary Kft. a jövőben további erősödésre számít e területen. Szintén új tendencia, hogy a kisirodai felhasználók a beszerzéseik során a nyomtatók helyett egyre inkább előnyben részesítik a kisebb, multifunkciós berendezéseket.

Az elmúlt év fontos eredménye továbbá, hogy a Ricoh Hungary – a magyarországi irodatechnikai cégek közül elsőként – megszerezte az ISO/IEC 27001:2005-ös információbiztonsági tanúsítványt, és ezzel immár három fontos ISO szabvány szerinti irányítási rendszer követelményeinek is megfelel: az ISO 9001-es minőségirányítási, továbbá az ISO 14001-es környezetirányítási tanúsítványait a közelmúltban, integrált audit keretében újította meg.

Azóta történt

Előzmények