Jobban keres a Google

A világ legnépszerűbb internetes keresőjét üzemeltető Google harmadik negyedéves árbevétele közel duplájára, nyeresége pedig ötszörösére nőtt az egy évvel korábbi számokhoz képest – ennek köszönhető, hogy a tegnapi tőzsdezárás után tíz százalékkal, 335,5 dollárra ugrott a vállalat részvényeinek árfolyama. Pedig a júliustól szeptemberig tartó három hónapos időszakban hagyományosan mérséklődik a böngészési hajlandóság.

A Google forgalma rekordszintre, 1,58 milliárd dollárra emelkedett, míg nyeresége 381,2 millió dollár, részvényenként 1,32 dollár volt. A saját oldalakon megjelent hirdetésekből 885 millió dollár folyt be, míg az AdSense programban részt vevő partnerekhez leszállított reklámok 675 milliót hoztak.

A vállalat vezetői nem hozták nyilvánosságra a jelenlegi negyedévre vonatkozó várakozásukat. George Reyes pénzügyi vezérigazgató csupán annyit közölt, hogy az idei éves tőkeberuházási keret meghaladja majd a 800 millió dollárt. A Google az összeget további ingatlanok vásárlására, irodái bővítésére, szerverek és hálózati eszközök vásárlására fordította. A harmadik negyedévben körülbelül 800 új dolgozót vett fel a cég – mondta Reyes.

Azóta történt

Előzmények