Készül az Open Enterprise Server 2

A Novell bejelentette vegyes forráskódú vállalati megoldásának legújabb verzióját, az Open Enterprise Server 2-t, melyhez szoftverpartneri, kedvezményes képzési, valamint műszaki támogatást is nyújt. A Novell a biztonságimásolat-készítő megoldásokat szállító CA, Commvault, Symantec és Syncsort vállalatokkal, valamint a McAfee, Symantec és Trend Micro vírusvédelmi szállítókkal együtt tervezi a várhatóan 2007-ben forgalomba kerülő Novell Open Enterprise Server 2 támogatását. Az új verzió virtualizációs, tároló- és fájlkezelési fejlesztéseket tartalmaz, lezárja a SUSE Linux Enterprise munkacsoport-szolgáltatásokra való átállási folyamatot, és segítséget nyújt a NetWare-t használó ügyfeleknek beruházásaik fenntartásában.

A Microsofttal nemrégiben aláírt megállapodás értelmében az Open Enterprise Server 2 továbbfejlesztett együttműködést kínál a windowsos rendszerekhez, a Novell ZENworks Virtual Machine Management pedig az Open Enterprise Server virtualizált környezeteinek felügyeletét biztosítja majd.

A Novell hazai leányvállalat egyben azt is közölte, hogy egy téli akció keretében a cég hálózati és irodai szoftverek integrálásával készült megoldása, a Novell Open Workgroup Suite Magyarországon 2007. január 26-ig nagy kedvezménnyel vásárolható meg maximum 100 felhasználónyi licenc választása esetén. Azok az ügyfelek, akik a most futó akcióban vásárolják meg a csomagot, a Novell Open Enterprise Server 2-t is megkapják a termék piacra kerülése után.

Azóta történt

Előzmények