Kiváló évet zárt tavaly a HostLogic


Fárizs Péter

Sikeres évet zárt 2006-ban a legnagyobb hazai SAP-forgalmazó. A HostLogic Kft. árbevétele tavaly 1,25 milliárd forint volt; ez 25 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakának eredményét, s a nyereségesség is hasonló mértékben növekedett.

Fárizs Péternek, a HostLogic ügyvezetőjének nyilatkozata szerint az elmúlt években (2003–2006) a legtöbb új SAP ügyfelet a HostLogic szerezte. Ez annak is köszönhető – mondta el Fárizs –, hogy a vállalat az egyetlen Magyarországon és a közép-kelet-európai térségben, amely az SAP rendszereit alkalmazás-szolgáltatás és hosting-konstrukciók keretében is be tudja vezetni a kis- és középvállalatok számára (ebben a körben a cég jelentős sikereket ért el a saját SAP-alapú fejlesztése, a Smart Enterprise, amely mára a bevétel 60 százalékát produkálja).

A vállalat tavaly lépett piacra az SAP HR és CRM rendszerének a kkv-szektor számára optimalizált változatával is (Smart HR és Smart CRM), melyek már az indulás évében a bevétel 10 százalékát adták. Az idén ez az arány akár 20 százalékig is felmehet – jósolja a cégvezető. A kkv-szektor vállalatai cégmérettől függetlenül mindinkább igénylik a korábban csak nagyvállalatok számára elérhető, kibővített üzleti lehetőségeket nyújtó megoldásokat – indokolta előrejelzését Fárizs Péter.

Előzmények