Leállítják az elektronikus útdíjfizetést

„A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. a teljes HU-GO elektronikus útdíjszedési rendszert érintő üzemszünetet rendelt el 2015. június 6-án 23:00 órától június 7. 04:00 óráig (szombat éjjeltől vasárnap hajnalig) tartó időszakra, tervezett karbantartás miatt.”

Akik a fenti időszakban használják a fizetős úthálózatot, a leállástól függetlenül rendelkezniük kell érvényes használati jogosultsággal. Ezt előzetesen a weboldalon, az ügyfélszolgálati irodákon vagy a viszonteladóknál lehet megváltani. A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató figyelmeztet: „a jogosultság időben történő megszerzése a díjfizetésre kötelezettek felelőssége”, a rendszer működésétől függetlenül.


[+]

Azok, akik bevallási közreműködővel, fedélzeti eszközökkel és előre feltöltött egyenleggel rendelkeznek, az üzemszünet alatt igénybe vett úthasználati díjat utólag fizetik majd be, hiszen az automatikusan levonásra kerül.

Az elektronikus útdíj bevezetése során a fuvarozók káoszról beszéltek, a fejlesztők pedig rendesen megizzadtak fél évvel ezelőtt a változtatások miatt. Amikor az EKAER állt le két és fél órára, akkor az NGM rendelete alapján elég volt az üzemzavar megszűnését követő 24 órában megtenni a bejelentést. A HU-GO tervezett karbantartása azonban nem ad erre lehetőséget, érdemes előre fizetni az úthasználatért.

Előzmények