Egyre több pénz folyik be a nemzeti mobilfizetési rendszerbe

A cég mai közleménye beszámol arról, hogy a korább várakozásokkal összhangban – 2014 utolsó negyedévéhez képest – 2015 első negyedévében mérsékelten, de 7%-al tovább nőtt a Nemzeti Mobilfizetési Rendszeren (NMFR) keresztül megvalósult mobilfizetési tranzakciók száma és az abból származó forgalom.

Tavaly október-decemberben a mobilparkolásból származó forgalom 1,776 milliárd forintot ért el, ezzel szemben az idei év első három hónapja alatt 1,897 milliárd forint u. Közel 10 millió forintnyi növekedést mutatott az e-autópálya, illetve HU-GO TopUp és viszonylatijegy-értékesítés is az első negyedévben.

„A mobilfizetés növekedésével párhuzamosan tovább emelkedett azon felhasználóink száma, akik a korábbi sms-alapú fizetési megoldás helyett a viszonteladóink, vagy a társaságunk által fejlesztett applikációkon keresztül veszik igénybe szolgáltatásainkat. A januári parkolási forgalmi adatok idén meghaladták az előző havi értékeket, pedig ez az időszak egyébként uborkaszezonnak számít” – nyilatkozta Veres Mihály, a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. vezérigazgatója.

A Nemzeti Mobilfizetési Zrt. 2015. január 1. - március 31. közötti negyedéves üzemi statisztikai adatai (az NMFR-en keresztül létrejött tranzakciók, az önkormányzatok és az állam számára megfizetett díjak):

  • összes mobilparkolási tranzakció száma (alkalom): 4,363 milló
  • összes parkolóellenőri lekérdezés száma (alkalom): 3,783 millió
  • összes mobilparkolásból származó forgalom: 1,897 milliárd forint
  • összes autópálya e-matrica, HU-GO TopUp és viszonylatijegy-vásárlások száma (alkalom): 213 ezer
  • összes autópálya e-matricából, HU-GO TopUp és viszonylati jegyből származó forgalom: 1,047 milliárd forint

Azóta történt

Előzmények