A LEGO összehozta az okostelefont a való világgal

Akinek gyerekkorában megadatott, hogy nagyobb mennyiségű LEGO építőjátékkal rendelkezett, az valószínűleg ugyanolyan nosztalgikus arckifejezéssel mosolyog a cég nevének hallatán, ahogy mi is tesszük. A gyerekek egyik kedvencének számító játékgyáros vállalat a mai napig tevékenykedik, és bár portékáik ára a magyar átlagkeresetekhez viszonyítva elég húzós, sikeresnek mondhatják magukat. Ráadásul úgy tűnik, hogy a trendeket is látják, melyet legújabb játékaik egyike is igazol.

A Life of George egy interaktív készlet, melyet önmagában is tudunk használni, de a legnagyobb élményt egy okostelefonnal párosítva kapjuk. A relatíve kevés elemet tartalmazó dobozban kapunk egy amolyan alátétet, a játék megkezdése előtt pedig okostelefonunkra le kell töltenünk egy ingyenes alkalmazást is. A platformok közül egyelőre csak az Apple iPhone-t támogatja a LEGO, de pletykák szerint tervben van az Android is.

A lényeg az alkalmazás elindítása után következik. A program különféle figurákat ad ki, melyeket a lehető leggyorsabban ki kell raknunk az igazi LEGO kockákból, majd a kész figurát rá kell helyeznünk a már említett alátétre. Ez segít ugyanis az alkalmazásnak, hogy a fotózásnál megfelelően be lehessen olvasni azt, hogy mennyire voltunk ügyesek. A szoftver díjazza a pontosságot és a gyorsaságot, ez tehát a játék lényege. Ha kedvünk tartja, többjátékos módban is használhatjuk. A csomag ára 29,99 dollár, az online LEGO üzlet mellett a külföldi Apple Store-okban is megvásárolhatjuk.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények