Testőröket fogad az új iPhone-ok mellé az Apple

(Infobulvár) Lassan már három hete megjelentek, de a lapok csak a napokban figyeltek fel  azokra az álláshirdetésekre, melyeket az Apple tett közzé honlapján, s melyben két olyan biztonsági vezetőt keresnek, akiknek a feladata a vállalat titkosan kezelt új termékeinek, például a készülékek prototípusainak védelme lesz.

Nem nehéz összefüggést látni a közelmúltban történt incidensek, illetve az új munkakör létrehozatala között. Tavaly áprilisban hónapokig adott témát a sajtónak, hogy egy mérnök egy kocsmában elhagyta az iPhone 4G egyik prototípusát, az elmúlt hetekben pedig az szolgáltatott ingyenreklámot az Apple-nek, hogy állítólag az iPhone 5-tel is hasonló dolog történt. Az álláshirdetések ez utóbbi botrány kirobbanása után egy nappal jelentek meg, s arra engednek következtetni, hogy ezeket az eltűnéséket a cégvezetés nem tűri tovább, és a tulajdonát, jogait híresen/hírhedten védő vállalat már meglévő nagy számú segédcsapataihoz, az USA kiemelkedő képességű jogászaihoz, illetve a sokszor az FBI-tól érkező biztonsági szakembereihez újabb erősítést várnak.

Ugyanakkor a vállalat a hírügynökségeknek nem kívánta részletesen kifejteni, hogy a két új biztonsági főnök milyen új védelmi koncepciót jelez, ráadásul az iPhone 5 prototípusának elvesztését sem erősítették meg, sőt még azt sem, hogy egyáltalán létezik ilyen készülék. Szakértők ugyanakkor megjegyzik, hogy az Apple természetesen számtalan próbaváltozatot készít tesztelésre, de ezek kikerülése inkább a marketinget veszélyezteti, semmint a biztonságot, ugyanis ha egy már befejezés közeli állapotú készülék kerül a versenytársakhoz, azoknak már nincs idejük egy olyan mértékű elemzésre és válaszlépésre, amivel komolyan befolyásolhatnák az új termék piaci sikerét.

Az ilyen szerencsétlen eseteknél sokkal veszélyesebb lehet a minden céget érintő ipari kémkedés, ezekkel a kísérletekkel, illetve a hamisítással főként a Kínában gyártató cégeknek, így az Apple-nek is mind komolyabban kell foglalkoznia, talán ez lehet az egyik oka az új biztonsági munkakörök létrehozásának – tippelnek a szakértők.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények