Lélegeztetőgépet adományozott a Samsung

A Samsung Electronics Magyar Rt. idén 5 millió forintot adományozott a Tűzoltó utcai Gyermekklinika Betegeiért Alapítvány részére. Az adományból lehetővé válik egy közel 20 éves lélegeztető gép és egy inkubátor lecserélése. A világ vezető elektronikai vállalatának magyarországi leányvállalata karácsonykor a Magyar Paralimpiai Bizottság utánpótlás csapatának, a III. kerületi Önkormányzat Családok Átmeneti Otthonának, valamint a Mozgássérültek Állami Intézetének ajánlott fel értékes Samsung termékeket.

A Samsung a pénzadománnyal együtt két darab Silver Nano technológiával ellátott mosógépet is adományoz a Tűzoltó utcai Gyermekklinikának, valamint további három budapesti és négy vidéki kórháznak. Budapesten a Bethesda Gyermekkórház, a Budai Gyermekkórház, valamint a Szent László Kórház gyermek osztálya, vidéken a debreceni Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat Kenézy Gyula Kórháza, a békéscsabai Ráthy Pál Kórház, a kecskeméti Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Kórháza és a tatabányai Szent Borbála Kórház részesül adományban.

A Samsung bízik abban, hogy olyan rászorulóknak nyújt segítséget, akiknek igazán fontos és valós előnyt jelent a vállalat társadalmi szerepvállalása. „Célunk, hogy segítsük a kórházak dolgozóinak munkáját, és a betegek megfelelő szintű ellátását” – mondta Kováts Botond, a vállalat marketingkommunikációs munkatársa.

Előzmények