A Lenovo és a NEC egyesítették PC-üzletágaikat

A Lenovo és a NEC bejelentették a NEC Lenovo Japan Group megalakulását. Friss elemzési adatok szerint az új csoport Japán teljes PC-piacának közel 25%-át tudhatja majd magáénak, erős jelenléttel mind a kereskedelmi/állami szektorban, mind a fogyasztói szegmensben.

Az NEC és a Lenovo közti stratégia szövetség alapja három vállalat egyesülése. A  NEC Lenovo Japan Group tagjai: a július elsején újonnan alapított Lenovo NEC Holdings B.V. holdingtársaság és 100%-ban birtokolt leányvállalatai; a NEC Personal Computers Ltd., amelyet most alapítottak a NEC Personal Products Ltd.-ből leválasztva, és a Lenovo Japan. A tranzakció eredményeként a NEC 175 millió dollár értékű Lenovo-részvény tulajdonosa lett.

A Lenovo 51%-ot, a NEC pedig 49%-ot birtokol a közös vállalat részvényeiből. Roderick Lappin, a Lenovo Japan elnöke egyúttal a közös vállalat elnöke is, míg Hidejo Takaszu a NEC Personal Computers elnöke és képviseleti igazgatója az újonnan alakult csoport elnök-vezérigazgatója lett.

Az új csoport megtartja a Lenovo és a NEC márkaneveket, minden terméket továbbra is a meglévő értékesítési csatornákon keresztül értékesítenek.

Azóta történt

Előzmények