Összeolvadt az Invitel és a FiberNet

A FiberNet felvásárlását még 2010-ben kezdeményezte az Invitel. Az összeolvadási folyamat idén tavasszal indulhatott el, és október 1-jével zárult le teljesen. A két vállalat egyesítésének következtében október 1-jétől a FiberNet megszűnik, és helyét az Invitel veszi át. Így az ország több régiójában helyi szolgáltatóként jelen lévő Invitel mostantól az eddigi FiberNet-területeken, többek között Kecskemét, Baja, Siófok, Tiszaújváros, Siklós, Hajdúszoboszló, Cegléd, Hévíz vagy Nyírbátor körzetében kábeles szolgáltatóként is megjelenik.

A tulajdonosváltás a szolgáltató közleménye szerint nem jelent adminisztratív terhet az ügyfeleknek, a korábbi FiberNetes szerződések folytonosak maradnak, és semmilyen automatikus díjnövekedéssel nem jár az Invitel belépése a területre. A szolgáltató szélesebb szolgáltatási palettát, felkészültebb és gyorsabb ügyfélszolgálatot, megújuló üzleteket és 24 órás hibabejelentő ügyeletet ígér az átvett ügyfeleknek.

„Az Invitel több mint 15 éve a magyarországi távközlési piac egyik meghatározó szereplője. Hatékonyabb ügyfélszolgálatával, magasabb színvonalú technológiai hátterével jobb minőségű szolgáltatást nyújt majd ott, ahol eddig a FiberNet Zrt. és leányvállalatai működtek. Többek között lehetővé tesszük a percdíjmentes telefonálást, elérhetővé tesszük a mobilinternetet, és mindenhol megújult üzletekkel várjuk ügyfeleinket” – mondta Héjjas Gábor, az Invitel lakossági üzletágának operatív vezérigazgató-helyettese.

Az Invitel megújítja a korábbi FiberNet ügyfélszolgálati irodákat, melyek kibővült funkcióval, szélesebb körű ügyintézési lehetőségekkel várják az érdeklődőket Invitel Telepont néven. Újdonság a hálózaton belüli percdíjmentes telefonálás: az ügyfelek a csatlakozás után több mint 350 ezer inviteles előfizetőt hívhatnak hálózaton belül percdíjmentesen. Emellett októbertől az Invitel kábelszolgáltatásokat igénybe vevő ügyfelei számára is elérhető lesz az Invi4 szolgáltatáscsomag, amelyben a kábeltévé, az internet és a telefon mellett mobilinternetet is lehet vásárolni. A szolgáltató színesebb televíziós csatornaválasztékot is ígér az átvett ügyfeleknek.

Azóta történt

Előzmények