Az LG sem szállít Oroszországba

Korábban a másik nagy dél-koreai cég, a Samsung Electronics is hasonlóképp döntött.

Az LG szombaton szűkszavú közleményt jelentetett meg honlapján: „Az LG Electronics felfüggeszti minden Oroszországba irányuló szállítását, és a továbbiakban is szorosan figyelemmel kíséri a helyzet alakulását. Mélyen aggódunk az emberek egészségért és biztonságáért, és az LG továbbra is elkötelezett a humanitárius erőfeszítések támogatása mellett.”

A The Korea Times beszámolója szerint a felfüggesztést ugyanazzal indokolják, amivel a Samsung is korábban: a háborús helyzet miatt zavarossá, bizonytalanná vált a tengeri áruszállítás, nem utolsósorban azért, mert az olyan nagy, globális tevékenységet folytató hajózási társaságok, mint a német Hapag-Lloyd, a dán Musk, illetve a svájci MSC az Oroszország elleni szankciókat támogatva leállították az orosz kikötőkbe irányuló teherforgalmat.

Ugyanakkor sem a Samsung, sem az LG nem hirdetett teljes oroszországi piaci bojkottot. Mint sok más multinacionális vállalat esetében, ez náluk is egy kényszerkompromisszum: egyszerre kívánnak megfelelni a büntetőintézkedéseknek, ugyanakkor féltik befektetéseiket, illetve piacvesztéstől, a piaci viszonyok számukra káros alakulásától tartanak.

Az LG-nek egyébként Moszkva mellett van egy háztartási gépeket és televíziókat gyártó üzeme, mely a régió piacaira termel. Ez a gyár jelenleg is működik, de számítani lehet rá, hogy az alkatrészellátás akadozni fog, a helyzet tartóssá válása esetén esetleg teljes leállás is bekövetkezhet.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények