A LogMeIn bevásárolt

Egy dinamikusan fejlődő, egyre bővülő piacon akarnak közös munkával még erősebb pozíciót szerezni.

A magyar alapítású, mára globális IT nagyvállalattá fejlődött LogMeIn ma bejelentette, hogy megállapodást kötött a Jive Communications, vagyis a felhőalapú telefonos megoldások és az egységes kommunikációs (Unified Communications) szolgáltatások egyik vezető, egyben az egységes kommunikációs piac (Unified Communications-as-a-Service, UCaaS) egyik leggyorsabb ütemben növekedő szereplőjének felvásárlásáról.

A közlemény szerint az ügylet fel fogja gyorsítani a LogMeIn teljes egységes kommunikációs és kollaborációs (UCC) stratégiájának megvalósítását, és jelentősen kibővíti a LogMeIn kollaborációs portfólióját, egy fedél alatt egyesítve a LogMeIn megoldásait (mint amilyen a GoToMeeting, a GoToWebinar, az OpenVoice és a join.me) a Jive innovatív és díjnyertes egységes kommunikációs (UC) termékeivel. Az ügylet bizonyos szabályozói jóváhagyások és a szokásos ügyletkötési feltételek teljesülésének függvényében várhatóan 2018 második negyedévében fog lezárulni.

A gyorsan fejlődő és terjeszkeő LogMeIn a webkonferenciák és a webalapú rendezvények területén is piacvezetőnek számít: egyedül a kollaborációs portfóliója havonta 25 millió felhasználót, hétmillió megbeszélést és több mint 900 millió percnyi konferenciát szolgál ki. A felvásárolt vállalat, az oremi (Utah állam) központú Jive Communications magánkézben lévő, kockázati tőkéből finanszírozott társaság, melynek irodái az Egyesült Államokban, Kanadában és Latin-Amerikában működnek. A világszerte több mint 20 ezer ügyféllel rendelkező, az amúgy is magas növekedési rátákkal jellemzett UCaaS-piacon működő vetélytársainál is gyorsabban bővülő, és ágazati szinten a legjobbnak számító Net Promoter Score-ral (NPS) rendelkező Jive világszerte komoly hírnevet vívott ki magának a termékei révén kínált innovatív technológiával, elegáns és intuitív felhasználói élménnyel, egyszerű, skálázható termékszolgáltatási modelljével és a kategóriájában legjobbnak számító ügyfélszolgálati tevékenységével – írják a bejelentésben.

A felek tervei szerint a tranzakció lezárultát követően továbbra is John Pope, a Jive Communications vezérigazgatója fogja vezetni a Jive Communications üzletágat, és közvetlenül Bill Wagnernek, a LogMeIn cégvezetőjének tartozik majd beszámolási kötelezettséggel. A Jive Communicationsnek a LogMeIn száz százalékos tulajdonában álló leányvállalata, a LogMeIn USA általi felvásárlására a Jive Communicationsszel való egybeolvadás révén, ez utóbbinak a LogMeIn US száz százalékos leányvállalataként történő továbbműködésével kerül sor. Az összeolvadási megállapodás alapján a LogMeInnek a szerződés aláírásakor a Jive teljes forgalomban lévő részvénytőkéjéért 342 millió USD-t kell készpénzben kifizetnie, a végleges összeolvadási megállapodásban részletesen leírt forgótőke- és egyéb kiigazítások figyelembe vételével. A LogMeInnek további legfeljebb 15 millió USD-t kell készpénzben megfizetnie akkor, ha a tranzakció lezárultát követő két év során sikerül elérni bizonyos előre meghatározott célkitűzéseket.

Azóta történt

Előzmények