Gyakornokokat vár a Magyar Telekom

Ismét gyakornoki programot hirdet a Magyar Telekom főiskolások és egyetemisták számára, a szeptemberben induló programra május 1-ig lehet jelentkezni a távközlési vállalat e célra létrehozott weboldalán. Az ún. Telekom Gyakornoki Programra olyan aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező, felsőoktatásban tanuló diákok jelentkezhetnek, akik főiskolai szintű diplomát adó (BSc vagy BA), valamint egyetemi szintű diplomát adó (MSc és MA) képzésen vesznek részt. Az 5 hónapos, gyakorlatorientált képzés lehetőséget nyújt arra, hogy a diákok Magyarország legnagyobb telekommunikációs cégénél végezzék el a kötelező szakmai gyakorlatukat.

Amint Somorjai Éva, a cég humán erőforrásért felelős vezérigazgató-helyettese elmondta: a program eddig rendkívül sikeres volt, a februárban indított gyakorlatra több mint 700 hallgató jelentkezett, közülük 86 diákot választottak ki. A hallgatók számára a Telekom Gyakornoki Program heti 20 órás elfoglaltságot jelent. A gyakornokokkal részmunkaidős, határozott idejű munkaszerződést köt a vállalat, 2 hónapos próbaidővel. A gyakornokok havi bruttó 75 ezer forintot kapnak, amely a próbaidő letelte után béren kívüli juttatási csomaggal bővül.

A program első két hete az adott szakterületen való érdemi és tartalmas munkavégzésre készít fel. Ezt követően a gyakornokok konkrét, projektszerű feladatokban vesznek részt a vállalat különböző területein. Minden gyakornoknak van egy mentora, aki azon túl, hogy segít a beilleszkedésben, rendszeres visszajelzést ad.

A gyakornoki program szeptember 1-jén indul és 2011. január 31-ig tart. Jelentkezni az adatok, önéletrajzok feltöltésével május 1-ig lehet a fent megadott weboldalon.

Azóta történt

Előzmények