Magyarul is elérhető a HP Service Manager

A HP ma bejelentette, hogy immár magyar nyelven is elérhető service desk szoftvermegoldásának, a HP Service Managernek legfrissebb, 7.10-es verziója. Az új kiadás számos, az ITIL v3-as verziója által előírt folyamatot is magában foglal, így nem csupán hibabejelentések SLA-alapú nyomon követésére, hanem további operatív feladatok, de akár egyéb igények (HR, logisztika, épületüzemeltetés) ellátására is alkalmas – közölte a hazai leányvállalat.

A HP tapasztalatai szerint a magyar nagyvállalatok közel egy évtizede kezdtek az ügyfélszolgálatuk támogatására szoftveres megoldásokat alkalmazni. „Az ügyfélszolgálati szoftverek bevezetésének egyik legfontosabb célja az, hogy a vállalatok az ügyfélszolgálatokra beérkező hibabejelentéseket egy csatornába tereljék, így az ügyfelektől, vagy a vállalat dolgozóitól érkező bejelentések teljes életciklusát nyomon tudják követni” – mondta Bukits Róbert, a HP Magyarország szoftvermegoldás-részlegének vezetője.

Ugyanilyen fontos, hogy olyan megoldásokat vezessenek be, amelyek segítségével szolgáltatásiszint-megállapodásokat (SLA) hozhatnak létre, vagyis előre meghatározható legyen, hogy egy hibát annak bejelentésétől számítva mennyi időn belül kell elkezdeni kijavítani, illetve mikorra kell elkészülni a javítással. A szolgáltatásmenedzsment terjedése során a felhasználók ma már nem csupán a hibabejelentések menedzselésére, illetve az IT-helpdeskek támogatására alkalmazzák a megoldásokat, hanem banki, távközlési, illetve közüzemi ügyfélszolgálatok folyamatainak szabályozására is egyre többen veszik igénybe ezeket a szoftvereket.

A HP Service Managernek már korábban is voltak eseti, ügyféligény szerinti magyar nyelvű kezelőfelületei, de a 7.10-es verzió az első, amely gyárilag, dobozos megoldásként magyarul érkezik az ügyfélhez. A szoftverben alkalmazott terminológia az ITIL v3-as verziójának magyar nyelvű kiadásán alapul, így könnyebb az ITIL folyamat-előírások és a Service Manager közötti összhang megteremtése – állítja a cég.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Azóta történt

Előzmények