Már nagyon hiányzott egy BT-s fidget spinner

Az olasz ötletgazda júliusban kezdi a kalapozást a legújabb őrületet meglovagolva, egy-egy BlueSpin 49 dollárba kerül majd.

Ahogy tavaly a Pokémon kiterjesztett valóság alkalmazása meghódította a világot, most úgy tört be a fidget spinner a lecsengőben lévő trend okozta légüres térbe. Mostanra Európát is bevette az új őrület, Magyarországon is egyre több fiatal kezében pörög a háromágú csapágyas játékszer.

Természetesen ebből sem maradhatott ki a techipar, megjelent a BlueSpin, méghozzá közösségi finanszírozásban, az Indiegogo oldalán. A napokon belül kezdődő kalapozás során az ötletgazda 20 ezer dollárt szeretne gyűjteni, cserébe az ígéret szerint már szeptemberben szállítaná a bluetoothos játékot. A támogatók 49 dollárért, azaz nagyjából 13 ezer forintért juthatnak hozzá a BlueSpinhez, a szállítás minden országba ingyenes. Ez meglehetősen borsos ár ahhoz képest, hogy a „hagyományos” társai ezer forint körüli összegért szerezhetők be.

A spinnerhez tartozik egy okostelefonos alkalmazás, amivel igazolható, hogy bizonyos trükkök tényleg sikerültek, nem csak úgy mondjuk. Beépített chat is rendelkezésre áll, hogy azonnal elújságolhassuk ismerőseinknek, mennyivel jobbak vagyunk náluk, illetve esélyt kapunk arra, hogy az elvesztett darabokat megtaláljuk az utolsó ismert pozíció alapján.

Az eszközben érintésszenzorok, LED-es világítás és mágneses helyzetjelző található meg a 3,7V-os, 230 mA-es akkumulátor és a vezérlőrendszer mellett, ami a forgás sebességét és számosságát, illetve minden egyéb érdekességet rögzít.


(forrás: Indiegogo) [+]

Az olasz csapat szerint jó ötlet, hogy a BlueSpin tulajok lássák egymást ha elég közel merészkednek egymáshoz, így a szoftver automatikusan megosztja helyzetüket a többiekkel a közelben. A funkció szerencsére kikapcsolható. Ha sikerül tartani a határidőket, akkor a szeptemberi szállításra elkészül az Android, az iOS és a Windows alkalmazás is, már csak az a kérdés, nyár végéig kitart-e a fidget spinnerek őrülete.

Azóta történt

  • Béresernyő-káosz Kínában

    Pár nap alatt 300 000 ernyőt loptak el a felhasználók. A többség nem értette meg, hogyan kell visszaadni a kibérelt darabokat.

Előzmények