Megalakult a Magyar Outsourcing Szövetség

Vezető hazai és külföldi vállalatok közreműködésével megalakult a Magyar Outsourcing Szövetség (MOSZ/HOA). A szövetség képviselői bemutatkozó sajtótájékoztatójukon elmondták, Magyarországnak jók az esélyei, hogy képzett munkaerejére és infrastruktúrájára alapozva meghatározó szereplője legyen a nemzetközi outsourcing-piacnak, outsourcing-szolgáltatóként befektetéseket vonzzon, és – elsősorban szellemi munkára alapozva – magas hozzáadott értéket állítson elő. A most megalakult szervezet álláspontja szerint ez a mai kedvező pozíció veszélybe kerülhet, ha nem kap kellő figyelmet e terület gondozása.

A szövetség célja az outsourcing tevékenység népszerűsítése mind a hazai vállalatok, mind a külföldi megrendelők között. A független szakmai szervezet nem koncentrál egyetlen iparágra, közös szervezőelve az outsourcing tevékenységben való részvétel, így minden ágazatból várja tagjait. A MOSZ együttműködik a magyar és multinacionális cégekkel, megrendelőkkel, oktatási és kormányzati intézményekkel, valamint információval és kapcsolatokkal támogatja a mindenkori kormányzat munkahelyteremtő törekvéseit külföldi befektetők Magyarországra csábításával. A szövetség határokon túli lobbytevékenységre is készül, hogy segítse az outsourcing szolgáltatást kínáló magyar vállalatokat.

Azóta történt

  • Varázsige-e az „outsourcing”?

    A Deloitte elemzése szerint nem csodaszer az outsourcing. Egy hazai it-cég azonban állítja, az informatikai rendszer kihelyezése akár egyharmados költségcsökkenést is eredményezhet.

Előzmények