Korai képek a Microsoft Office 15-ről

A Microsoft következő generációs Office-csomagja egyelőre még igen korai fejlesztési fázisban van, de a partnereknek januárban már kiadták tesztelésre a nyáron megjelenő nyilvános béta-verzió előtti technikai előzetest. A The Verge-nek sikerült egy ilyenhez hozzájutnia, és készítettek néhány képernyőképet is, hogy ezek alapján megmutassák az olvasóknak, mire számíthatnak az Office 15-nél.

Az ismertető szerint az alkalmazások szabványos asztali alkalmazásokként futnak a Windows 7 és a Windows 8 alatt, és még ebben az évben valamikor elkészül egy olyan változat is, mely az ARM-es Windows 8-ba lesz beépítve. Az látható, hogy ebben a változatban a fejlesztők változtattak a felhasználói felületen is, alapértelmezésben minimalizálták, kisebbre vették a szalagos menüt, illetve az Office 2010-hez hasonlóan alkalmazzák a teljes képernyős „backstage” nézetet, balra rendezett navigációs sorral.

office 15

A legnagyobb változás az Outlookon látszik a Metro stílusú navigáció megjelenésével. Ugyancsak érdekes változás, az online megosztásban, hogy a PowerPoint 2010-ből ismert bemutatótípus, a Broadcast Slide Show most már Present Online néven az összes Office-programban elérhető a Windows Live használatával.

Azóta történt

Előzmények