Véget ér a Windows 7 Family Pack akció

Windows 7 Family PackA héten véget ér a Windows 7 Family Pack akció – derül ki a legnagyobb amerikai internetes áruház, az Amazon.com oldalain megjelent figyelmeztetésből. A promóció az Egyesült Államokban október elejétől, 45 további országban – köztük Magyarországon – október 22-től, az operációs rendszer megjelenésének első évfordulójától volt elérhető.

Amint arról beszámoltunk: ez a csomag a Windows 7 Home Premium speciális kiadása, melyet elsősorban több számítógépet használó családoknak szán a Microsoft. A pakkal három, eredeti Windows Vistát vagy XP-t futtató számítógépet lehet frissíteni az új operációs rendszerre. A dobozban a 32 és 64 bites verzióhoz szükséges telepítő DVD-k mellett egyetlen upgrade-licenckulcs található, ezzel három PC-n aktiválható a Windows 7.

A Windows 7 Family Pack ajánlott kiskereskedelmi ára Amerikában 150 dollár, nálunk bruttó 49 990 forint – ami közel 50 százalékkal kevesebb, mint amennyibe három egyedi upgrade licenc kerül, de jelentősen olcsóbb még az itthon jellemzően vásárolt OEM-licenceknél is. A konstrukcióról magyar nyelven a Microsoft weboldalán olvasható részletes felvilágosítás.

A világ legnagyobb online áruháza, az Amazon.com a múlt pénteken tette ki a terméket kínáló oldalára azt a figyelmeztetést, mely szerint az „december 31-ig, vagy amíg a készlet tart” lesz elérhető. A Microsoft egyelőre hivatalosan nem erősítette meg, hogy az év végével megszünteti az akciót, de azt eredetileg is csak korlátozott ideig hirdették meg. Tavaly az október 22-én startoló egyesült államokbeli promóció december 1-jén ért véget, azaz kevesebb, mint másfél hónapon át lehetett élni a lehetőséggel, az idén tehát már így is egy hónappal tovább élt a kedvezmény. A Family Packből egyébként egy vásárló legfeljebb 3 csomagot vásárolhat.

Azóta történt

  • Elkészült a Windows 7 SP1

    A kiemelt ügyfelek a jövő hét közepétől, a nagyközönség pedig február 22-től fér hozzá a szervizcsomaghoz.

Előzmények

  • ARM-chipeken is futni fog a Windows?

    Neves gazdasági lapok állítják: a Microsoft január elején bejelenti, hogy a „nagy Windowst” elérhetővé teszi ARM-platformon is. Kérdés, hogy miért tenné ezt.

  • Lassul a Windows 7 nyomulása

    Az operációs rendszer hazánkban igen megfontoltan morzsolgatja csak a Windows XP óriási előnyét, részesedése 20 százalék közelébe ért.

  • Makacsul népszerű a Windows XP

    A vállalati PC-k 75 százalékán ma még ez a rendszer fut, egy kutatás szerint azonban a Windows 7 hamarosan rákapcsol.

  • Remekül fogy a Windows és az Office

    Látványosan növelte a forgalmát és a nyereségét a Microsoft az elmúlt negyedévben. Egyedül az online szolgáltatások okoztak csalódást.