Túl a százmillión a Windows 8

Átlépte a százmilliós határt a Windows 8, tette közzé tegnap a Microsoft. A Windows 7 három évvel ezelőtt hasonló számokat produkált életciklusa első fél éve alatt, de szakértők szerint kétséges, hogy a Windows 8 meg tudná őrizni eddigi növekedési ütemét. Elődje főleg a sikertelen és sokat kritizált Vistának és az akkor már korosnak számító XP-nek köszönhette, hogy már az első év alatt 240 milliót értékesítettek belőle. A jól sikerült Windows 7-ről való frissítés viszont már korántsem annyira vonzó lehetőség azoknak a felhasználóknak, akik még nem akarnak új számítógépet vásárolni.

A Microsoft számára kulcskérdés, hogy a hardvergyártókkal karöltve (és az Intel nyáron érkező új architektúráira építve) mennyire tudja leszorítani a jelenleg magas Windows 8-as tabletek és érintőképernyős notebookok árát. Az Intel pénzügyi igazgatója néhány héttel ezelőtt azt mondta, hogy a Haswellre és Bay Trailre épülő Windows 8-as termékek várhatóan 300-400 dolláros sávba is süllyedhetnek az év végére, ami már sokkal szélesebb réteg számára teheti vonzóvá ezeket a termékeket.

Tami Reller, a Microsoft marketingigazgatója a Windows Blue kódnévre hallgató, hivatalosan várhatóan Windows 8.1 néven érkező frissítés érkezését is megerősítette. Pontos megjelenési dátumot ugyan nem mondott, de a blogbejegyzés szerint a Blue valamikor év végén lesz elérhető.

Azóta történt

Előzmények