Akciós ár: negyven dollárért lehet Windows 8-ra frissíteni

A Windows hivatalos blogjában Brandon LeBlanc tegnap jelentette be, hogy az új operációs rendszer, a Windows 8 bevezetését és elterjesztését a szokásosnál is kiterjedtebb kampánnyal kívánják segíteni: a megjelenéstől jövő és január 31-éig tartó akció keretében a régebbi Windowsokat (XP, Vista, Windows 7) használók mindössze 39,99 dollárért frissíthetnek a Windows 8 Pro változatára. Az akciót 131 országban, így nyilvánvalóan Magyarországon is meghirdetik.

Az érdeklődők a Windows.com oldalról tölthetik majd le a Windows 8 Pro frissítésvezérlőjét, mely a vásárlástól a telepítés lezárásáig lépésről lépésre végigvezeti a felhasználót a folyamaton. A vezérlő egyik legfontosabb feladata, hogy leellenőrzi a számítógépet, hogy alkalmas-e a Windows 8 futtatására, és tanácsokat ad, amennyiben valamiféle kompatibilitási vagy egyéb hiányosságot talál. Az adatok átmentésénél a különböző operációs rendszerek különbözőképpen viselkednek: a Windows 7-ről gyakorlatilag minden átvihető (beállítások, személyes fájlok és alkalmazások), Vistáról a beállítások és a fájlok, míg XP-ről csak a fájlok menthetőek át. Ugyanakkor arra is lehetőség van, hogy a felhasználó a merevlemez leformázásával „tiszta” telepítést hajtson végre. Habár ez mifelénk nem igazán divat, de a blog ígérete szerint az akciós frissítést a helyi üzletekben is meg lehet vásárolni DVD-n, de ez már drágább, 69,99 dollár.

windows 8 upgrade

A korábbi árazás alapján az várható, hogy a 40 dolláros ár Európában valószínűleg majd 40 euróssá alakul át. Emellett természetesen fut a hagyományos akció is, melyről nemrég beszámoltunk: a Windows Upgrade Offer program, mely a Windows 7-tel szállított számítógépek vásárlóinak ad lehetőséget arra, hogy kedvezményesen szerezhessék be az operációs rendszer új, 8-as kiadását, amint megjelenik.

Azóta történt

Előzmények