Kitalálná a Microsoft Word, hogy mit akarnak gépelni a felhasználók

Gépi tanulási modellre építő prediktív szövegbeviteli funkcióval újít a Microsoft Word.

A Microsoft egy olyan funkcióval egészíti ki hamarosan a Word alkalmazását, amely a dokumentumok gyorsabb és kényelmesebb megalkotását segítheti.

A jelentések szerint a Wordbe hamarosan prediktív szövegbeviteli funkció érkezik, aminek a lényege, hogy a szoftver gépi tanulási modell segítségével megpróbálja kitalálni, hogy a felhasználó mit ír majd le legközelebb. A szavakat így nem is kellene legépelni teljesen, a valós időben generált jóslatok megjelennek a kijelzőn, a TAB gombbal el lehet azokat majd fogadni.

A Microsoft szerint a szolgáltatás az idő múlásával alkalmazkodik a felhasználó stílusához és nyelvi sajátosságaihoz, így egyrészt pontosabb lesz, másrészt segít csökkenteni a hibák számát. A funkció fejlesztés alatt áll, március végére válhat elérhetővé.

Nemrég jelentette be egyébként a Microsoft az Office 2021 programcsomag idei érkezését is: ez azoknak kedvez majd, akik a Microsoft 365 előfizetéses szolgáltatás helyett egyösszegű kiadásban gondolkoznak. A 2021-es csomag újdonságairól a Microsoft még nem beszélt, de azt elárulta, hogy az Office 2021 5 évnyi támogatást élvez majd, az árazáson pedig nem változtatnak.

Azóta történt

Előzmények