Mit tehet a DAFKE az adathordozó-jogdíjak ellen?

Nehézsúlyú mérkőzésre van kilátás a radiocafé holnapi technoMÁNIA műsorában, ugyanis a két meghívott fél az Artisjus és a DAFKE lesz, a téma pedig – mint bizonyára már ki is találták – az üres adathordozók árába épített szerzői jogdíj. A feleket az Artisjus vonakodása miatt igen nehéz volt egy asztalhoz ültetni az élő rádióműsorban, ennek tudható be, hogy viszonylag későn tudjuk beharangozni az eseményt, de ma délután végre a jogvédő egyesület is rábólintott a részvételre.

Mint arról lapunk is beszámolt, a múlt héten bejegyzett DAFKE, a Digitális Adathordozók Felhasználóinak Közhasznú Egyesülete a magyarországi felhasználók és forgalmazók érdekeit kívánja képviselni, és elsődleges feladatának azt tekinti, hogy a szerintük szakmai megfontolás hiányában felelőtlenül megállapított szerzői jogdíjakat olyan elfogadható szintre csökkentsék, hogy a legális magyar piac eséllyel vehesse fel a küzdelmet a környező országokból csempészett adathordozók feketepiacával szemben.

A radiocafé 98.6-on – illetve a rádió honlapján keresztül online – holnap este 18.30 órai kezdettel lesz hallható az Artisjus és a DAFKE vitája. Természetesen az IT.news és a technoMÁNIA műsor múlt héten sikeresen debütált közös projektjének jegyében Olvasóink ezúttal is bombázhatják kérdéseikkel a két műsorvezetőt, Fekete Gábort és Rutai Gábort, no meg rajtuk keresztül a meghívott vendégeket – ennek eszköze a kapcsolódó fórumtopikunk.

Azóta történt

Előzmények