OpenOffice vs. MS Office - rajta, csak interaktívan!

Mint arról lapunk hasábjain beszámoltunk,  október végén elkészült és hu.openoffice.org oldalról ingyenesen le is tölthető az OpenOffice irodai szoftvercsomag 2.0-s változata. Ennek a változatnak már nem csak a kezelőfelülete magyar, hanem a beépített helyesírás-ellenőrző is. Van tehát egy ingyenes irodai programcsomag, ami lényegében mindent tud, amit megszoktunk, és van egy Microsoft Office, amit pedig használunk – többnyire pénzért.

Miért lehet az, hogy mégsem cseréli le villámgyorsan mindenki a nyílt forráskódú irodai alkalmazásra a Microsoft termékét? Ennek igyekszik utánajárni a radiocafé technoMÁNIA műsorának stábja november 15-én, azaz jövő kedden este 18.30 órai kezdettel. A stúdióban a két oldal egy-egy képviselőjét látják vendégül, Moldova Györgyöt a Microsoft képviseletében és Noll Jánost, az FSF.hu Alapítvány egyik alapítóját.

Hogy a szembenálló feleket mennyire sikerül nyílt vitára kényszeríteni, az azonban Önökön, Rajtatok is múlik. A mostani adással ugyanis egy hosszú távú együttműködés első lépéseit tesszük meg a radiocaféval közösen. A jövőben szeretnénk, ha a technoMÁNIA műsor témáihoz az adást megelőző héten a fórumon keresztül az IT.news és a Prohardver! olvasói is hozzászólhatnának, és kérdéseikkel, véleményükkel maguk is alakíthatnák a keddi stúdióbeszélgetést. Minden további szócséplés helyett: aki tehát azt szeretné, hogy az OpenOffice és az MS Office kapcsán a meghívott vendégek ne elbeszéljenek egymás mellett, hanem azokra a kérdésekre válaszoljanak, amelyeket ő a legfontosabbnak tart, kattanjon a fórumra és tegye fel élesben!

A keddi adás – mondani sem kell – a radiocafé 98.6-os frekvenciáján hallgatható, aki pedig lemaradna a vitáról, másnap mp3-formátumban visszahallgathatja a www.technomania.hu oldalon, vagy később elolvashatja itt, nálunk cikk formájában.

Most pedig rajta, csak interaktívan!

Azóta történt

Előzmények