Újabb magyar oldalt vásárolt a Vatera tulajdonosa

Többségi tulajdont szerzett az Árukereső vásárlási tanácsadó oldalban a dél-afrikai Naspers. A megállapodás értelmében az online vásárlási kalauz a médiavállalat közép-európai csoportjába, az Allegróba tagozódik be, akárcsak az év elején a TeszVesz és a Vatera.

Az Árukereső 2004-ben alakult. Az oldalt üzemeltető árukereső.hu Kft. – melynek árbevétele tavaly 140 millió forint volt – Romániában, Bulgáriában, Csehországban, Törökországban és Portugáliában működtet hasonló oldalakat. A hat országban a szájtokat havonta összesen körülbelül 3,5 millióan látogatják.

Az online áruböngészésben növekedési potenciált látó Allegro 75 százalékos tulajdonrészt szerzett a cégben. „Az Allegro nemzetközi tapasztalata és tőkeerős háttere garanciát jelentenek az Árukereső további fejlesztésére. Jelenleg is folynak tárgyalások arról, hogy a szomszédos országokban már bizonyított, jól működő megoldások közül melyiket honosítsuk meg itthon is” – mondta Leskó Norbert, az árukereső.hu Kft. ügyvezetője, hozzátéve, hogy az oldal neve és karaktere változatlan marad.

Azóta történt

Előzmények