Novell – SAP LinuxLab közös fejlesztés

Kiteljesedni látszik a Novell és az SAP együttműködése: alig egy hete jelentették be, hogy egy közös ügyféltámogatási rendszerrel támogatják ezentúl a SUSE Linux Enterprise Serveren futó SAP alkalmazásokat. Az ügyfélszolgálat, függetlenül attól, hogy az operációs rendszerrel vagy éppen az SAP alkalmazással van probléma, azonnal rendelkezésre áll a hibák gyors megoldására. A karbantartási és támogatási csomag múlt hét óta elérhető a Novellnél. Az együttműködés komolyabban tavaly ősszel indult el a két vállalat között, amikor a Novell a személyazonosság- és hozzáférés-kezelés terén szerzett széleskörű tapasztalatait felkínálta a közös ügyfelek számára és olyan alkalmazásait tette elérhetővé az SAP partnerprogramján keresztül, mint például a Novell Identity Manager és a Novell eDirectory.

Egy friss bejelentés szerint már elérhető az SAP NetWeaver és a mySAP Business Suite rendszerekhez a Novell SUSE Linux Enterprise 10 magas rendelkezésre állású tárolóeszköz-felügyeleti megoldása is, melyet a Novell és az SAP LinuxLab közösen fejlesztett. A nyílt forráskódú elemekből felépülő termék az adatok védelme mellett hozzájárul a vállalatok informatikai infrastruktúrájának zökkenőmentes működéséhez, csökkentheti a költségeket, és minden bizonnyal leegyszerűsíti az adattároló-kezelést.

Ez utóbbi újdonság egy integrált clusterszoftvert is tartalmaz, amely folyamatosan figyeli a vállalati rendszer különböző részeinek – többek között az SAP-alkalmazásoknak – állapotát. Egy esetleges probléma – például a hardver meghibásodása esetén – elindítja a feladatok átvitelét a redundáns kiszolgálókra. A Novell megoldásának integrált összetevője a nyílt forráskódú Oracle Cluster File System 2 (egy skálázhatóságot biztosító párhuzamos clusterfájlrendszer) és az Enterprise Volume Management System 2. Ez utóbbi egy clusterképes kötetkezelő, amely egy magas rendelkezésre állású, skálázható környezetben jelentősen leegyszerűsíti a működést, emellett koordinálja a clusterszintű tevékenységeket a megosztott lemezalapú clusterek tároló-erőforrásainak megbízható felügyelete érdekében.

A tárolóeszköz-felügyeleti megoldásról a Novell weboldalán találhatunk további információkat.

Azóta történt

Előzmények