Fut az SAP szekere


Az SAP ma közzétett jelentése szerint a cég 26 százalékra növelte világpiaci részesedését nagyvállalati alkalmazások területén 2007 második negyedévében, mely így már a hatodik egymást követő, folyamatos bővüléssel jellemezhető negyedév a szoftveróriás életében.

A hathónapos üzemi eredmény 1,01 milliárd eurót tett ki, amely 8 százalékos bővülést jelent a 2006-os félévben elért 933 millió euróhoz képest. A cég a 2007-es nyereséghányadból 300–400 millió eurót egy új üzletág kiépítésére fordít a középvállalati piacon kínálkozó növekedési lehetőségek kihasználásra.

A félévben legjobb teljesítményt elérő régió, a 18 százalékos növekedést felmutató ázsiai-csendes-óceáni terület volt, melyet az amerikai, valamint az európai, a közel-keleti és az afrikai országokat átfogó EMEA-régió követ. Ez időszakban több fontos szerződés megkötéséről is beszámolhat az SAP: Amerikában például San Diego városa, a Colgate-Palmolive, a Sandisk; az EMEA régióban a HSH Nordbank, a Szurgutnyeftyegaz; az ázsiai-csendes-óceáni térségben és Japánban például az Ausztrál Posta, a China Petroleum & Chemical és a Konica Minolta választotta az SAP rendszereit.

Szintén ezen időszakban csatlakozott az SAP a „3C-Combat Climate Change” (Küzdj a klímaváltozás ellen!) nevű kezdeményezéshez. A kezdeményezés üzleti vezetőket tömörít annak érdekében, hogy a klímaváltozás kérdését bevigye az üzleti és kereskedelmi világba. Az SAP az első vállalati szoftvercég a mintegy 40 aláíró cég között, amelyek közül tizenegyen a G8+5 közé tartoznak.

  • Kapcsolódó cégek:
  • SAP

Azóta történt

Előzmények