Nyomozz együtt a New York-i helyszínelőkkel a virtuális világban!

A Second Life működtetői nagyot dobtak a héten: együttműködve az egyik legsikeresebb tévés sorozat, a CSI – New York (New York-i helyszínelők) készítőivel, a tegnap, Amerikában bemutatott legfrissebb epizódban a nyomozás a virtuális világban indult meg.

Az alapötlet egyszerű: Mac Taylor (Gary Sinise) belép a Second Life „területére”, hogy egy olyan gyanúsítottat üldözzön, aki egy másik felhasználót ölt meg. A nézők, felhasználók számára a Second Life és a filmet készítő CBS közösen kidolgozott egy nagy akciót, melynek során aktívan bevonják az érdeklődőket a nyomozásba. Az egyszerű regisztráció és a CSI-viewer letöltése után három lehetőség áll rendelkezésre. Az elsőt választva a nézők tehetnek egy virtuális sétát New Yorkban, meglátogathatják a helyszínelők laboratóriumát, s különféle „törvényszéki” játékokat játszhatnak. A második opció egy „Murder by Zuiker” (Anthony E. Zuiker a sorozat ötletgazdája) elnevezésű játék, ahol egy gyilkost kell megtalálni a nyomok alapján: az a száz játékos, akik a legközelebb jutnak hozzá, virtuális ajándékokat kapnak – a győztesek nevét december elsején hirdeti ki Zuiker. S a nagy játék a harmadik: a tegnap vetített epizód történetét függőben hagyták, így a résztvevők maguk is nyomozhatnak a cégek által biztosított eszközökkel a gyilkos után, akinek a kilétét majd februárban fedik fel.

Az árukapcsolástól rengeteg új belépőt várnak a Second Life működtetői – akadt olyan becslés is, mely szerint a tévésorozat népszerűsége akár egymillióval is megnövelheti a regisztrált tagok számát.

Azóta történt

Előzmények