Megnyílt a Huawei pécsi visszáruközpontja

A Huawei Technologies szerda délután hivatalosan is megnyitotta európai szerviz- és visszáruközpontját Pécsett – számolt be az eseményről a bama.hu. Az üzem Pécs Szilva utcai elektronikai-ipari központjában kezdte meg működését, s a távközlési multinacionális cég stratégiai partnerén, a Flextronics-on keresztül üzemelteti.

A Huawei szerviz- és visszáruközpontja része a cég Magyarországon működő, több termelőüzemből, gyárból és logisztikai bázisból álló Európai Ellátóközpontjának, amelyen keresztül Európát, Észak- és Nyugat-Afrikát, Oroszországot és a Közel-Kelet térségét látják el távközlési berendezésekkel és komplett telekommunikációs megoldásokkal, illetve mostantól az innen visszaérkező árut is kezelik. A szervizközpont összegyűjti, tárolja, javítja, teszteli, és ha szükséges, a legmodernebb környezetkímélő technológiával megsemmisíti az adott termékeket.

A szervizközpont a mostani tesztüzemet követően 2014 januárjától indul élesben, évente 100 millió dollár értékű árut kezelnek összesen itt – ebből 20 milliós értékben újrahasznosítanak.

A visszáruközpont jelenleg mintegy 50 embernek ad munkát.

A Huawei a Pécs melletti Cserkúton 2012 januárja óta üzemelteti Európai Ellátóközpontjának egyik termelőegységét. Már arról is volt szó, hogy a cég 800-1000 munkahelyet hozna létre Pécs és Komló térségében.

Azóta történt

Előzmények