Trafikban működik mától az első online pénztárgép

A Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal (MKEH) által elsőként engedélyezett rendszer összesen tízféle kasszára telepíthető – közölte a rendszert kifejlesztő Laurel Kft. szerdán.

A tájékoztatás szerint a Laurel cégcsoport kasszarendszere [jelenleg – a szerk.] az egyetlen PC-alapú megoldás, amely teljesíti az online bekötés feltételeit.

A közlemény szerint a múlt héten emelkedett jogerőre a MKEH által elsőként jóváhagyott online PC-kasszarendszer forgalmazási engedélye, amely többféle kereskedelmi üzletben is használható. Így a nemzetközi és a hazai kereskedelmi egységek, élelmiszerüzletek, barkácsboltok, lakberendezési áruházak, ruházati üzletek, hírlapárusok, ital kis- és nagykereskedők, dohányboltok számára is van most már az online átálláshoz választható pénztárgép.

Az engedélyezett kasszarendszerben tízféle alapgép és nyolc kijelző található, valamint egyéb kiegészítőkből, köztük mérlegekből, vonalkódolvasókból is többfajta van – olvasható a közleményben.

Azóta történt

Előzmények

  • (Frissítve) Pénztárgépek: tízezer pofon

    Visszavonták az Alt Cash Kft. támogatott gépének engedélyét, így most nem tudni, mi lesz az árengedményes gépet megrendelő vállalkozókkal.

  • Online pénztárgépek: maradt a káosz

    Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) szerint olyan adminisztratív döntéseket hoz a felelős hatóság, melyek újabb zavarokat és késedelmet okoznak az átállásban.

  • Miért ilyen drága az új pénztárgép?

    A rendeletet meghozó minisztérium szerint a nemzetközi tapasztalatok alapján döntöttek úgy, hogy különösen szigorú előírásokat alkalmaznak – ez azonban jelentősen megemelte a gépek árát.

  • (Frissítve!)Itt az első engedélyes online pénztárgép

    Még így is szinte lehetetlennek tűnik, hogy az augusztus 31-i határidőig az üzletek elvégezzék a cserét. Ráadásul a Laurel gépe csak kiskassza, amit a nagyobb üzletek, áruházak nem tudnak használni.