Piacvezető céget vásárol fel a CA

A CA tegnap bejelentette, hogy felvásárolja a vállalati alkalmazások piacának egyik vezető megoldásszállítóját, a Wily Technologyt. A szerződés aláírása már meg is történt, a 375 millió dolláros vételárat pedig egy összegben, készpénzben egyenlíti ki a cég. A hatósági jóváhagyástól függően az akvizíció várhatóan mintegy 3 hónap alatt mehet végbe.

A Wily valós idejű átláthatóságot biztosít az ügyféltranzakciókra, megoldásai révén az it-menedzserek gyorsabban észlelik és diagnosztizálják az alkalmazások lassulását és hibáit. A cég szoftvere napi több milliárd webes tranzakciót képes felügyelni, ezzel az ügyfelek számára nyújtott tranzakciók száma felülmúlja a vetélytársak kombinált kapacitását. A technológiát világszerte 450 jelentősebb vállalatnál és kormányzati szervezetnél használják.

A Wily auditált bevételei mintegy 48 százalékkal nőttek 2004-ben, míg 2005-ös bevételei várhatóan 75 százalékkal növekednek – ez auditálás előtti becslés. Az eredmények alapján a piaci szegmens átlagánál háromszor gyorsabban növekvő cég megszerzésétől a CA 72 millió dolláros bevételre számít a 2007-es pénzügyi évében.

"A Wily piacvezető az alkalmazásmenedzsment területén, és a leggyorsabban növekedő jelentősebb cég egy gyorsan fejlődő piacon. A felvásárlás révén a CA lesz az egyetlen vállalat, amely rendelkezik a megfelelő menedzsmentportfólióval az alkalmazások, it-eszközök és -felhasználók különböző hardver- és szoftverkörnyezetben történő kiszolgálására" – nyilatkozta John Swainson, a CA elnök-vezérigazgatója.

Az üzlet létrejöttével a Wily a CA Vállalati Rendszer Menedzsment (Enterprise System Management) üzleti egységének részeként mint Wily Technology részleg folytatja működését. Dick Williams, a Wily Technology vezérigazgatója csatlakozik a CA csapatához mint a részleg vezetője, csakúgy, mint Lewis Cirne, a Wily alapítója és technológiai igazgatója. A CA tervei szerint a Wily 260 alkalmazottjának többsége megtartja állását.

Azóta történt

Előzmények