A Pirate Bay Churchill mítoszával megtámogatva tért vissza az internetre

Ahogy az várható volt, a Pirate Bay nem adja meg magát könnyen, még akkor is, ha a legtöbben már kivégzésnek tekintették azt, hogy egy svéd bíróság döntése következtében legnagyobb szolgáltatójuk, a Black Internet megszüntette a hozzáférést. Habár a mostani mozgolódás többé-kevésbé utóvédharcnak tekinthető a világ legnagyobb torrentoldala részéről, nem mondható, hogy nem érdekes, ami jelenleg zajlik.

A szolgáltatás szócsövének számító TorrentFreak szerint az üzemeltetők a lekapcsolás után (a Black Internet kiszállása roppant nagy érvágás volt, a forgalom döntő többsége rajtuk keresztül zajlott, így nem lehetett egyszerű átcsoportosítással újra működőképessé tenni az oldalt) éjjel-nappal azon dolgoztak, hogy újra szolgáltathassanak – már ha csak dacból, akkor is.

A folyamat nem volt zökkenőmentes, ám körülbelül egy nap elég volt arra, hogy a thepiratebay.org újra elérhetővé váljon az interneten. A TorrentFreak állítása szerint a csapat már évek óta fel van készülve egy ilyen vészhelyzetre, de első alkalommal fordult elő, hogy a teljes szolgáltatást kellett migrálniuk, a „B-terv” élesben először vizsgázott, ezért tartott ilyen „sokáig” a restauráció. Az üzemeltetők elkötelezettségét bizonyítja a „nagy mellény” felvétele, mivel Winston Churchill híres beszédével (amikor 1940-ben a parlamentben nemzetét a végsőkig való kitartásra szólította fel, s nem ígért mást, csak „vért és könnyeket”), annak bombasztikusra hangolt adaptációjával jellemezték visszatérésüket.

Azóta történt

Előzmények