ProCurve: a terjeszkedő hálózat

Az IDC nemrégiben közzétett 2005. negyedik negyedévi adatai szerint a HP ProCurve Hálózati Üzletág minden eddiginél magasabb piaci részesedést ért el az európai, közel-keleti és afrikai országokat átfogó EMEA-régióban.

A HP ProCurve Hálózati Üzletág alapvetően vezetékes és vezeték nélküli LAN és WAN hálózati termékekből és szolgáltatásokból álló nagyvállalati hálózati megoldásokat kínál. Kidolgozták és sikeresen bevezették a ProCurve Adaptive EDGE architektúrát, egy olyan hálózattervezési stratégiát, amely nyílt szabványokra épülve könnyen integrálható, üzleti igényekhez alkalmazkodó, méretrugalmas rendszerek kialakítását kínálja, miközben teljes körű központi felügyeletet és a hálózat pereméig terjedő kontrollt biztosít a felhasználóknak.

Wenceslao Lada, a cég régionális igazgatója szerint a ProCurve az EMEA-piac lassulása ellenére is részesedést hódít el a Ciscótól és a többi versenytárstól. Az eladott menedzselt portok számát tekintve termékeik 1,2 százalékkal növelték részesedésüket 2005. utolsó negyedéve óta, míg a piackutató szerint a nagy versenytárs, a Cisco értékesítési volumene 2 százalékkal esett vissza ugyanebben az időszakban. Hasonlóan kedvező képet mutat 2005 és 2004 utolsó negyedévi adatainak összehasonlítása: míg az EMEA-régió piaca 11 százalékkal bővült az érintett periódusban a menedzselt portok eladását tekintve, a ProCurve a piaci átlagot meghaladó, 17 százalékos növekedést ért el ezen a területen.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Azóta történt

Előzmények