Újabb felsőoktatási intézményt támogat a HP

Ma délben a Budapesti Műszaki Főiskola épületében ünnepélyes keretek között kötött együttműködési megállapodást a HP Magyarország és a BMF Neumann János Informatikai Főiskolai Kara. A megállapodást dr. Sima Dezső egyetemi tanár, a Neumann János Informatikai Főiskolai Kar főigazgatója, valamint Bukits Róbert, a HP Magyarország szoftverüzletág igazgatója írta alá.

A megállapodás széles körű szakmai együttműködést alapoz meg a főiskola és a HP között, és segítségével ősztől alkalmazásmenedzsment MSc szakirány indul az karon. A megállapodás kiterjed az intézmény HP OpenView Alkalmazásmenedzsment Kompetenciaközpontjának létrehozására is, amelytől dr. Sima Dezső főigazgató a gyakorlati oktatás korszerűsödését várja. "A trendeknek megfelelően a kar oktatásában egyre nagyobb teret kap az alkalmazásmenedzsment és alkalmazásszolgáltatás elméleti és gyakorlati oktatása. A kompetenciaközpont lehetővé teszi a hallgatók számára az elméleti ismeretek átadásán túl a gyakorlati know-how elsajátítását a témában. A stratégiai együttműködés ugyanakkor szervesen illeszkedik a már létrejött, illetve a közeljövőben létrehozni szándékozott más kompetenciaközpontok tevékenységéhez is" – mondta a főigazgató.


Sima Dezső, az informatikai kar főigazgatója és Bukits Róbert, a HP Magyarország szoftverüzletág igazgatójának kézfogása az aláírást követően, a háttérben Andrew Isherwood a HP szoftverüzletág EMEA ügyvezető igazgatója.

Az alkalmazásmenedzsment szakirányban kibocsátott mérnök informatikusok képessé válnak a jövőben nagy kihívást jelentő integrált, komplex informatikai rendszerek hatékony és biztonságos működtetésére, továbbfejlesztésére. A HP a működéshez szükséges HP OpenView szoftverpark kiépítésében és oktatási anyagok létrehozásában is közreműködik, valamint egy innovációs és szakképzési alap, ösztöndíjak, kedvezményes tréningekkel és a szoftverlicencekhez adott kedvezmények révén is támogatja az intézményt.

A HP az ország több oktatási intézményében is aktívan támogatja a hazai mérnökképzést, valamint részt vesz az oktatással és az egészség- és környezetvédelemmel kapcsolatos pályázatokban is. Beck György, a HP Magyarország avezérigazgatója a vállalat oktatást és a kutatást támogató tevékenysége elismeréseként tavaly decemberben az Oktatási Minisztérium Kármán Tódor-díját vehette át.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Azóta történt

Előzmények