Fizetős Android-appokat kínál hazánkban a Samsung

Elindult a Samsung Galaxy Store, egy Magyarországról elérhető internetes áruház, ahol a felhasználók androidos játékokat és alkalmazásokat vásárolhatnak mobiltelefonjukra – közölte ma a Samsung Magyarország. Az oldalon fellelhető tartalmak kizárólag olyan Samsung-készülékekre (Galaxy Tab, Galaxy 3, Galaxy S, Galaxy Spica) telepíthetők, amelyek Android operációs rendszert használnak. A hazai leányvállalat azt ígéri, gondoskodni fog az elérhető programok folyamatos bővítéséről, és figyelembe veszi azokat a kéréseket és véleményeket is, melyeket a cég hivatalos Facebook-oldalára írnak a felhasználók. A jelenlegi induló kínálatban több népszerű játék – például a Need For Speed: Shift HD, az Asphalt 5 HD, az Assasin’s Creed HD, a The Sims 3 és a Monopoly HD – szerepel.

„A magyar androidos közösség igen aktív, nemrégiben a Facebookon csoportot is indítottak annak érdekében, hogy ne csak az ingyenes tartalmak legyenek letölthetőek Magyarországon. A Samsung Galaxy Store létrehozásával a célunk az volt, hogy a közösség tagjainak végre lehetősége nyíljon arra, hogy a világszerte népszerű fizetős játékok és alkalmazások egyre bővülő választékából szemezgethessen” – indokolta a bolt megnyitását Kunos Balázs, a Samsung Telekom-üzletágának vezetője.

Az alkalmazásokat a galaxystore.hu weboldal mobilböngészőn elérhető verziójáról lehet megvásárolni, letölteni és telepíteni. A vásárláshoz internetkapcsolatra képes, androidos Samsung-mobil, My Samsung profil és online fizetésre alkalmas bankkártya szükséges. Az alkalmazásokat az OTP Bank biztonságos online fizetési felületén, a bankkártyaadatok megadásával lehet kifizetni.

A vállalat egyben felhívta arra is figyelmet, hogy az oldalon lehetőség nyílik saját fejlesztésű appok eladására is. Ehhez regisztrálni kell fejlesztőként, meg kell ismerni a szerződési feltételeket és alá kell írni egy együttműködési megállapodást. A rendszerhez ingyenesen lehet csatlakozni, az alkalmazások árát pedig a fejlesztő határozza meg. A Samsung az értékesítésből származó bevétel 30 százalékát tartja meg magának.

Azóta történt

Előzmények