Segít a szolgáltatóválasztásban a Tantusz

A Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) tovább bővítette fogyasztói tájékoztató portálja, a Tantusz adatbázisát. Az oldalt – amely nem más, mint az adathalmaz keresését lehetővé tévő, nem túl felhasználóbarát kezelőfelület – a hatóság tavaly novemberben indította el, hogy segítse a három magyarországi mobilszolgáltató tarifái közötti eligazodást. Később az adatbázist a széles sávú internet-hozzáférésekkel, majd a turisztikai szezon kezdetére a roamingtarifákkal egészítették ki, most pedig a vezetékestelefon-szolgáltatók tarifáit összehasonlító, illetve a kábeltelevíziós szolgáltatók elérhetőségét bemutató modulokkal bővült.

Pataki Dániel NHH-elnök az új funkciók megjelenése kapcsán elmondta, hogy miközben a hatóság intézkedéseinek is köszönhetően erősödik a verseny a magyar hírközlési piacon, egyre nehezebb az eligazodás a szolgáltatók ajánlatai között. Ezért nagyon fontos, hogy a hatóság segítsen a fogyasztóknak a hiteles tájékozódásban és a helyes döntések meghozatalában.

A Tantusz új vezetékestarifa-összehasonlítója a vezetékes telefonszolgáltatók egyéni előfizetők számára nyújtott csomagjait tartalmazza. A program a mobiltelefonos tarifa-összehasonlítóhoz hasonlóan az egyes felhasználók saját telefonálási szokásai, illetve a felhasználó által bevitt forgalmi adatok alapján végez költségbecslést, és keresi meg a bevitt adatok alapján a legalacsonyabb költségű csomagokat.

Az oldalon kereshető adatok az NHH közleménye szerint folyamatosan frissülnek és bővülnek.

Azóta történt

Előzmények