Sikeres a Microsoft ingyenes rendszergazdai képzése

Nagy az érdeklődés a szeptemberben indult Informatika Tisztán programsorozat iránt, a Microsoft közlése szerint eddig több mint 5000-en regisztráltak az ingyenes események valamelyikére, és az első öt alkalom során 1500 informatikust képeztek ki a szoftvercég rendszermérnökei. Már csak az utolsó öt alkalomra (köztük Budapesten kívül Miskolcra és Győrbe) lehet regisztrálni a tizenkét meghirdetett időpontból, de – a cég közlése szerint – nemsokára ezek is betelnek.

Az eseményeken a Windows XP és Vista, valamint a Windows Server 2003 R2 üzemeltetésével kapcsolatos legfontosabb alapismereteket lehet egy nap alatt elsajátítani, de – mint kiderült – a tapasztaltabb rendszergazdák számára is volt újdonság. A tananyag részeként elérhető közel hatórányi, rövid videókból álló anyag szintén népszerű: több ezren töltötték le a program honlapján elérhető kisfilmeket.

„Az első öt eseményre nagyjából fele-fele arányban érkeztek kezdő és tapasztalt rendszergazdák. Egyaránt megtalálhatóak voltak közöttük lelkes kezdők, friss diplomások, de komoly szakmai tapasztalattal rendelkező rendszergazdák, sőt Linux-guruk is. Örömmel vettük tudomásul, hogy profik számára is tudtunk újdonsággal szolgálni, és hasznosnak tartották az alapok áttekintését is, ami a kezdők számára viszont elengedhetetlen fontossággal bírt” – számolt be az első benyomásokól Budai Péter, a képzési program szakmai vezetője. „A magyar informatikusok közül a profik általában hivatalos oktatóközpontokban képzik magukat, ahol az aktuális technológiákkal ismerkednek meg. A kezdő rendszergazdáknak viszont általában marad a könyv vagy az interneten elszórtan előforduló alapozó cikkek. Mi ezt a hiányt szerettük volna most pótolni.”

A képzéssorozat az idén november végéig tart, minden eseményen ugyanaz a téma hangzik el. A tervek szerint a Microsoft a programsorozat végére legalább 5000 szakembert képez ki.

Azóta történt

Előzmények