Veszteség és elbocsátások a Sony Ericssonnál

A japán-svéd közös tulajdonban álló vállalat a mai napon publikálta első negyedéves mutatóit, amelyek a várakozásoknak megfelelően mind az eladásokban, mind a nettó bevételben súlyos mínuszokat jeleznek. A cég adózás utáni veszteségei 293 millió euróra rúgnak, ez megfelel a márciusban közölt üzleti jóslatoknak. A tavalyi év ugyanezen időszakában a Sony Ericsson még 133 millió eurós nettó profitról adott hírt, de az utolsó trimeszterben már 187 millió eurós veszteségről volt kénytelen beszámolni.

Ezzel párhuzamosan a készülékek eladásai sem adnak okot bizakodásra: a prognózisnak megfelelően a vállalat csupán 14 és fél millió terméket tudott értékesíteni, amely számokban kifejezve 1,7 milliárd eurónak felel meg, szemben az egy évvel korábbi 22,3 millió eladott mobillal és 2,7 milliárd eurós eladási mutatóval.

A számok közlésével egy időben a cég bejelentette, hogy idén további 2000 dolgozójától lesz kénytelen megválni, illetve legalább 200 millió eurónyi átszervezési költséggel számol a jövőben.

Azóta történt

  • Meredek veszteség a Sonynál

    A PlayStation-biznisz továbbra sem tud pénzügyileg talpra állni. Az idei üzleti évre még nagyobb mínuszt várnak.

Előzmények