Stabil árak, növekvő sávszélesség

Az Internethajó talán legtöbb embert érintő kerekasztal-beszélgetését az internetes szolgáltatók folytatták. Ebben Szathmári Géza (GTS Datanet), ifj. Lengyel Tibor (TV-Net) és Záprel Zsolt (T-Online) mellett a Nemzeti Hírközlési Hatóság képviseletében Ludányi Edgár és Bóna Ákos, a szelessav.hu projektigazgatója vett részt.

A szakértők kielemezték a piac jelenlegi helyzetét – kiderült, hogy cégeik már milliárdos befektetéseken vannak túl, a piac telített, így nem várható a jövőben új versenyző megjelenése. Fontos megjegyzés volt, hogy az internet-hozzáférés ára valószínűleg már nem fog lejjebb menni, de a mostani árszinten folyamatosan emelkedő sávszélességet fognak kínálni. Az NHH képviselője elmondta, hogy a szabályozásnak olyan új módszerét használják, mely dinamikusan képes követni a piac mindenkori változásait.

A szolgáltatók az internet hazai elterjedtségének alacsony fokát annak tudják be, hogy a lehetséges ügyfelek nagy része nem érdeklődik a világháló iránt, nem tudják, hogy mire lehetne azt használni. A másik súlyos probléma, hogy a háztartásokban még mindig viszonylag kevés számítógép található. Jó jel viszont, hogy a hozzáférési lehetőségek az egész országban látványosan javultak. A szolgáltatók különböző hirdetési modellekkel próbálnak új felhasználókat toborozni. A közös vélemény szerint a legsikeresebbek azok a kampányok, melyek az internet hasznosságának megismertetésére irányulnak. Ebben azonban mindenki sokkal nagyobb állami szerepvállalást sürget.

Azóta történt

  • Egy kirándulás képei

    A hazai it-ipar, a civil és szakmai szféra, valamint a kormányzat képviselőinek éves rendezvénye, az Internethajó képekben.

  • Új posztra igazol a GTS Datanet

    A kiskereskedelmi üzletág erősítésére új regionális értékesítési igazgatói pozíciót hozott létre a GTS Central Europe.

Előzmények