Termelésirányítási modul kisvállalkozásoknak

Ez év októberétől a HostLogic Kft. kizárólagos forgalmazásában Magyarországon is hozzáférhető a BEAS termelésirányítási rendszer. A BEAS az egyik legismertebb önálló cég, amely az SAP Business One vállalatirányítási rendszerhez úgynevezett add-onokat, vagyis kiegészítő alkalmazásokat fejleszt. Termelésirányítási rendszerük piacvezető termék, mely kifejezetten SAP Business One felhasználók számára készült – ismertette az itthon most debütáló terméket Zoltai Zoltán, a forgalmazó vezető tanácsadója. Ennek megfelelően a célcsoport egyértelműen a potenciális SAP Business One ügyfelek, tehát a nagyjából néhány százmillió és 4-5 milliárd forint közötti éves bevétellel bíró vállalkozások. Azok közül is azok, melyek tevékenysége összetettebb gyártási folyamatokon alapul – Magyarországon nagyjából 1500-2000 ilyen cég van.

A HostLogic a BEAS megoldását integrálta a magyar kis- és középvállalatok számára kidolgozott SAP Business One üzleti alkalmazásba, így ez ma már az SAP Business One rendszerének termelésirányítási moduljaként érhető el. Ez a modul többek között megoldást ad a darabjegyzékek, a késztermékhez kapcsolódó gyártási folyamatok, gyártóeszközök és azok szerszámainak kezelésére, nyilvántartja az anyagszükségletet, kapacitástervezési modelleket kínál, lehetőséget ad az erőforrás-gazdálkodásra, a késztermék utókalkulációjára, rögzíti a munkaerő-gazdálkodási adatokat, stb. – azaz kezel, rendszerez és nyilvántart minden folyamatot és résztevékenységet, amely egy szélesen értelmezett gyártási folyamat során előfordulhat.

A HostLogic nemcsak az országban, de a térségünkben is kizárólagos joggal rendelkezik a BEAS forgalmazására, ebből következik – mondta Zoltai –, hogy a modult a régió más országaiban is szeretnék értékesíteni és bevezetni.

Azóta történt

Előzmények