Szeretne sokat keresni a Microsoft

Elindult a Microsoft Live Search keresője, az új szolgáltatás már nem béta-fázisban üzemel, s működése fontos lépés a szoftveróriásnak a Google és a Yahoo! hasonló szolgáltatásaival folytatott versenyében.

A Live Search hivatalosan 47 piacon indult el, s a live.com címen már magyar nyelvű felhasználói felülettel is elérhető. Az MSN keresője még néhány napig működik, amíg a felhasználók meg nem ismerik az új oldalt. Ez a felület már néhány olyan új funkcióval is rendelkezik, melyek a bétában még nem voltak elérhetőek.

A magyar felhasználóknak ugyanakkor saját mai tapasztalataink alapján egyelőre azt javasoljuk, hogy az oldal betöltése után válasszák a beállítás menüpontban az English (United States) kapcsolót, mert úgy tűnik, a magyar nyelvű verzió még nem működik tökéletesen. Hasonló ingadozást tapasztaltunk a böngészőknél is: az Explorerrel és a Firefoxszal jól használható, a Mozillánál viszont még problémákba ütköztünk.

Az új keresőoldal meglehetősen spártai, egyszerű felépítésű, igen sok eleme a Google keresőjéhez teszi hasonlóvá, különösen jól látszik ez a speciális keresések beállításánál. Lehetséges a képek és a hírek között keresni, csakúgy, mint a tudományos irodalomban, s közben nem kell újra megadni a keresőszót.


Forrás: www.live.com


A képkereső szolgáltatás megjelenítése igencsak tetszetős, csúszkával lehet változtatni a képek méreteit, a listázásnál csak maguk a képek látszanak, az egyéb adatok (méret, forrás) akkor jelennek meg, amikor az egérmutatót fölévisszük – s létezik egy olyan menüpont is, ahol a felhasználó visszajelzést küldhet a képről.

Vannak olyan funkciók, amelyet még nem tudunk használni, ilyen a helymeghatározó és térképes kereső, ezek még béta-fázisban vannak; az Egyesült Államokban és Nagy-Britanniában most tesztelik őket. S még egy szolgáltatást találhatunk az új keresőoldalon, ez a „Live QnA”. Ez közösségi oldalként működik, csakúgy mint a Yahoo! közösségi keresője: itt a felhasználók kérdés-válasz formában cserélhetik ki tapasztalataikat mindenféle témáról.

A fenti menüpontok nemsokára egy videokeresővel is bővülnek majd.

Azóta történt

Előzmények