A T-Home összegyúrja a műholdas tévét az IPTV-vel

A több hónapja folyó tesztek befejezését követően december 1-jétől új, interaktív szolgáltatásokkal kibővített műholdas tévészolgáltatást indít Magyarországon a T-Home. Az IPTV esetében megszokott kényelmi funkciók használatának feltétele, hogy az előfizetőnek legyen internetkapcsolata is. Az Interaktív Sat TV bevezetésével mintegy 2,5 millió háztartás számára válik elérhetővé a T-Home interaktív tévészolgáltatása – mondta el Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom elnök vezérigazgatója.

Az új megoldás a két televíziós platform, az IPTV és a tányéros tévé előnyeit egyesíti, és olyan területeken élőket céloz meg, ahol az előbbi nem kiépíthető. A szolgáltatáshoz szükséges hibrid set-top boxnak köszönhetően a műholdas televízióadások mellett elérhetőek lesznek olyan kényelmi funkciók, mint az „archív tv”, azaz egyes csatornák meghatározott tartalmainak rögzített, a sugárzást követő 72 óráig ingyenesen, azon túl előfizetési díj fejében megnézhető műsorai; a videótéka, valamint a YouTube. Ezek mellett a készülék támogatja az elektronikus műsorújságot (EPG), a felvételt, a megállítást, a gyerekzárat, a kép a képben megjelenítést, a keresést és néhány további internetes funkciót.

A szolgáltatás használatához az új vevőegységen kívül egy hálózati elosztóra (home gateway, router) és egy minimum 1 Mbps garantált letöltési sebességgel rendelkező T-Home internet-előfizetésre van szükség, hiszen az interaktív szolgáltatások az internet-hozzáférésen keresztül működnek.

A december 1-jétől elérhető interaktív tévészolgáltatásra előfizető T-Home ügyfeleknek az Alap csomag havi díja 2 év hűséggel 1900 forintba kerül akkor, ha meglévő internet- és telefon-előfizetés mellé rendelik. A vállalat a bevezető akció keretében minden új, 1 vagy 2 éves hűségidővel rendelt Interaktív Sat TV csomagot díjmentesen telepít, és a létesítés utáni egy hónapban havi díjat sem számol fel. Szintén a promóció része, hogy a műsorfelvételi lehetőséget biztosító Prémium opció is díjmentes az első hónapban, valamint minden új, 1 vagy 2 éves hűségidővel rendelt csomaghoz hét darab, meghatározott film jár ingyen a videotékából.

Azóta történt

Előzmények