Újabb tenger alatti kábelszakadás

Néhány nappal az után, hogy bejelentették: üzembe helyezték a Nyugat-Afrikát a korábbinál gyorsabb és magasabb minőségben kiszolgáló tenger alatti kábelt, a kontinens másik felén újabb üzemzavarról számolt be az adott szakaszt üzemeltető Seacom. A jelentések szerint kábelszakadás történt, az okokat még vizsgálják, de valószínűleg a kenyai partoknál történt valami, ami miatt több régióban megszakadt az internetszolgáltatás (talán ez lehet az oka, hogy a foci-vb tudósítói mostanában sokat panaszkodnak az internetre Dél-Afrikában).

Az érintett kábelt 2009-ben helyzeték üzembe, s ez az összeköttetés szolgál arra, hogy Dél-Afrikát, Tanzániát, Kenyát, Ugandát és Mozambikot összekösse a Európa és Ázsia rendszereivel.

A Seacom közleménye szerint a cég kiemelt fontosságúként kezeli az ügyet, bár még nem tudják, mikorra lesznek képesek megjavítani. A cég állítása szerint a netes forgalomban az India és Európa felé zajló forgalom szenvedi meg a kiesést, az afrikai nem. A hibát július 5-én fedezték fel, s azóta folyamatosan dolgoznak azon, hogy a netes forgalomnak alternatív útvonalakat biztosítsanak. A cég hajói már elindultak a szakadás feltételezett helyszínére, a Seacom azt mondja, hogy maga a javítás néhány óra, de összességében hat-nyolc napra van szükségük, mert az előre nem látható körülmények (az időjárás, a hiba pontos helyének felderítése) alapvetően befolyásolja azt, hogy mikorra végeznek.

Azóta történt

Előzmények