Beperelték a Teslát a veszélyes hulladékok felelőtlen kezelése miatt

25 kaliforniai megye perelte be a Teslát, mert felelőtlenül kezelték a veszélyes hulladékokat, és normál szeméttelepre küldték azokat.

25 kaliforniai megye perelte be a Teslát: azzal vádolják a céget, hogy felelőtlenül kezelte a veszélyes hulladékot.

A per nem csak büntetést, de a tevékenység megtiltását is követeli, azt, hogy megfelelően kezelje a Tesla a hulladékát.

A vád szerint a Tesla megszegte a törvényeket a veszélyes hulladékok kezelése és a tisztességes működés kapcsán, mert helytelenül címkézte fel a hulladékot, majd normál szeméttelepekre küldte a veszélyes hulladékokat. A törvény alapján annyiszor 70 ezer dollárra lenne büntethető a cég, ahány napon át megszegte az előírásokat.

A vád szerint festékanyagokat, fékfolyadékokat, használt akkumulátorokat, fagyállót és gázolajat is küldött a normál szeméttelepekre a Tesla. Azt is állítják, hogy 101 üzemben fordult elő ez, köztük a Tesla fremonti gyárában, és évek óta tart.

Nem először vádolják ilyesmivel a Teslát, 2019-ben az EPA-val egyezett meg a vállalat, akkor 31 ezer dolláros büntetés és egy megfelelő hulladékkezelésről szóló ígéret mellett. 2022-ben egy 275 ezer dolláros büntetés mellett ismét megállapodtak, mert a Tesla nem tartott nyilvántartást, továbbá nem tett semmit, hogy minimalizálja a fremonti gyárból eredő légszennyezést.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Tesla

Azóta történt

Előzmények