Újabb városokból szorították ki az Ubert

Egy frankfurti tartományi bíróság döntése miatt az Uber úgy döntött, hogy kivonul három német városból: Frankfurt, Hamburg, Düsseldorf. Így most már csak két városban működik a szolgáltatás, Berlinben és Münchenben, de ott is csak korlátozottan, az UberPopot, csakúgy, mint Európa nagy részében, ezeken a helyeken sem engedélyezik.

A Taxi Deutschland taxistársaság kezdeményezésére indult eljárásban a bírósági döntés egyébként még márciusban született, és az ítéletben kimondták, hogy mindazok az „engedély nélkül” személyszállítást végző sofőrök, akik az Uberrel léptek szerződésre, esetenként akár 250 ezer eurós büntetéssel is sújthatók, ha nem hagynak fel tevékenységükkel.

A határozat után az Uber a maradás mellett döntött ezekben a városokban, és úgy tervezték, hogy limuzinszolgálatásukat fenntartják, illetve engedéllyel rendelkező taxisofőröket foglalkoztatnak. Ám mára kiderült, hogy nem sikerült elég embert toborozniuk, hogy működtessék a szolgáltatást. Közleményükben azt is megemlítették, hogy a hatóságok olyan sok akadályt, követelményt gördítenek a náluk dolgozó sofőrök elé, hogy azoknak sem anyagilag, sem időben nem éri meg a szerződés. Pedig, írják a közleményben, a szolgáltatásaik népszerűek, ám elegendő szerződött partner nélkül nem tudnak eleget tenni a kéréseknek.

Az Uber azt is jelezte, hogy a kivonulást ideiglenesnek tartják, és amint kedvezőbbek lesznek a feltételek és a körülmények, újraindítják a szolgáltatást az említett városukban.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Uber

Előzmények