Az utas a kedvenc zenéit hallgathatja az Uber kocsijaiban

A cégek vezetői tegnap sajtótájékoztatón jelentették be, hogy a zeneszolgáltatással foglalkozó Spotify és a hazánkban is nagy vihart kavaró, újfajta személyszállítási vállalkozási bevezető Uber együttműködési megállapodást kötöttek, melynek lényege, hogy a Spotify felhasználói, amennyiben egy Uber-kocsiba ülnek be, az autó hangszóróiból hallgathatják az utazás alatt a kedvenc zenéiket.

A megoldás egyszerű: a fejlesztők összekötötték a Spotify és az Uber okostelefonos alkalmazását, így az utas/felhasználó az autó hangrendszerét „kihangosítóként” használhatja – természetesen csak akkor, ha az autó is Spotify-képes, pontosabban a sofőrnek engedélyeznie kell saját rendszerében, hogy az utas használhassa ezt a funkciót. A felhasználónak emellett prémium Spotify-előfizetéssel kell rendelkeznie. A szolgáltatás iOS-en teljes értékűen, Androidon egyelőre korlátozott képességekkel lesz elérhető.

A szolgáltatást november 21-én indítják el, egyelőre tíz nagyvárosban: Londonban, Los Angelesben, Mexikóvárosban, Nashville-ben, New Yorkban, San Franciscóban, Szingapúrban, Stockholmban, Sydneyben és Torontóban, de heteken belül kiterjesztik a többi városra is, ahol az Uber működik.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Uber

Azóta történt

Előzmények