Újabb kriptotőzsdéről derült ki: ömlik rá az illegális pénz

A pénzmosásellenes törvények megszegésével vádolja az USA a hatalmasnak számító KuCoin kriptotőzsdét.

Bár sokak szerint egyetlen kriptotőzsde (vagy bármilyen kriptoplatform) működése sem nevezhető teljesen tisztának, a vádak bizonyítása vagy a törvénysértők eltakarítása jóval nehezebb és időigényesebb, mint megkérdőjelezni az ágazat méretének, működésének és energiafogyasztásának részleteit. Az USA mindenesetre fellép az egyik legnagyobb szereplő ellen.

Ezúttal a KuCoin, a világ egyik legnagyobb kriptotőzsdéje van a célkeresztben. Az USA nyomozói a pénzmosásellenes törvény megszegésével vádolják a céget, azzal, hogy nem ellenőrizte az ügyfeleit, továbbá illegális dollármilliárdok keringenek a platformon annak 2017-es alapítása óta.

A Seychelle-szigeteken bejegyzett tőzsde úgy üzletelt az USA-ban, hogy nem regisztrált a pénzügyminisztériumnál, továbbá a törvényeknek sem tett eleget, és nem hitelesítette az ügyfeleit.

A KuCoin szerint a fogyasztói eszközök biztonságban vannak, az ügyvédek vizsgálják az ügyet, ők pedig tiszteletben tartják a törvényeket minden országban, és együttműködnek.

Az USA a platform két kínai alapítóját is megvádolta egyébként, de a működés hiányosságai miatt a CFTC is civil pert indított a KuCoin ellen. A platformon decemberben blokkolták New Yorkban egy 22 millió dolláros megegyezés mellett, amiért nem regisztrált az államban.

Azóta történt

Előzmények