Közbeszól az USA: le kell kapcsolni a Facebook-fiókokat lopó embereket

A csalók előszeretettel lopják el a Facebook- és Instagram-fiókokat, az USA államai most felszólították a Metát, hogy tegyen végre valamit.

40 amerikai állam és Washington D.C. is felszólították a Metát, hogy tegyek végre valami azokkal a scammerekkel, akik Facebook- és Instagram-fiókokat lopnak. Az ilyen lopások számai ugyanis drámai mértékben megemelkedett.

New York főállamügyésze olyan levelet fogalmazott meg, hogy a csalók nyerik a háborút és tombolnak a Metán. Korábban a Meta sok olyan dolgozót épített le, akik a biztonságért feleltek.

Az államok szerint New Yorkban 2019 óta 1000 százalékkal nőtt azon panaszok száma, hogy a scammerek hozzáférnek a fiókokhoz, megváltoztatják a jelszavakat, elolvassák a privát üzeneteket és az adott illetőnek kiadva magukat megtévesztenek másokat. Négy államban csak tavaly 250 százalékkal nőtt az ilyen panaszok száma.

A levél szerint a közösségi médián keresztül kapcsolódik sok millió amerikai, a scammerek fióklopása pedig olyan, mintha valaki belopózna egy házba, és lecserélné a zárakat.

A Metától több pénz ráfordítását követelik az ügyre, több erre a témára állított dolgozót és szorosabb együttműködést az áldozatokkal. A Meta közölte: sokak fektet be a téma vonatkozásában a technológiába és a dolgozókba is, továbbá tippekkel segíti a felhasználókat és a hatóságokat.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Meta

Azóta történt

Előzmények