Tisztességtelen törvényi szigorra panaszkodik az Amazon, nagy pofont kaphat

Egy amerikai, trösztellenes törvénytervezet hatalmas pofont jelentene a cégnek, ezért minden erővel tiltakozik az óriás és a teljes big tech szektor.

A Reuters jelentése szerint a big tech az Amazon vezetésével nagy hadjáratba fogott, hogy tiltakozzon egy, az óriások számára hatalmas pofont jelentő amerikai, trösztellenes törvénytervezet kapcsán.

Ez konkrétan megtiltaná a tech cégeknek, hogy előnyben részesítsék a saját üzletüket a saját weboldalukon. Az Amazon szerint a tervezet veszélybe sodorja mindkét dolgot, amit annyira szeretnek a fogyasztók az Amazonban: a hatalmas választékot és az alacsony árakat, amit a külső partnerek felé nyitás tett lehetővé (a gyors, ingyenes Prime-szállításokat is említik).

A cég szerint a tervezet Amazon-ellenes, ugyanis legalább 550 milliárd dolláros piaci értéket köt ki, így a Walmart és a Target mentesülnének a törvény alól.


[+]

A tervezet azért kap hatalmas figyelmet, mert mindkét politikai oldal támogatja, az Amazon reakciójára válaszul pedig megkérdezték: vajon megbíznak az emberek a legnagyobb amerikai online kereskedőben, amely bizonyítottan elnyomja a kis cégeket, hazudik a tervezet hatásáról vagy magukról a kis cégekről?

Az USA Szenátusa ebben a hónapban szavazhat a tervezetről, amely korábban több fontos bizottságon is átment, a big tech és Tim Cook személyes, erőteljes ellenlobbija mellett is.

A kritikusok szerint ha ebből a tervezetből törvény lesz, összetörik a népszerű termékeket, mint az Amazon Prime-ot, a Google Térképet vagy az Apple appokat.

Előzmények